Het Poldersnoek seizoen komt er weer aan. Heerlijk vind ik dat. Met licht materiaal lekker struinen:) Thuiskomen met een gloeiend hoofd en de nodige lichaamsbeweging rijker...  Een aasje dat het in de Polder altijd wel doet is de (2 bladige)Tandem Spinner. Hoe je deze Top Spinners zelf kunt maken, lees je in dit artikel. 

Benodigdheden

Niet veel nodig voor een Killer aasje


Stap 1

Rijg eerst een stukje (5mm) krimpkous 1.6mm op de spinstang en schuif deze over de wikkelingen van het eerste oog. Rijg nu de componenten op de spinstang zoals hieronder getoond. Als laatste rijgen we aan stukje krimpkous op de stang. Dit komt straks ook om de wikkelingen van het tweede oog te zitten. Met de krimpkous werken we scherpe randjes, die ontstaan bij het afknippen, netjes af. Stap 2

Buig nu, met een rondbektang, de spinstang op ca. 4 cm van de ruiter haaks om. Buig nu het rechte deel van het óog (zie pijl) naar rechts. 

Stap 3

Nu kun je met je vingers en een tangetje het omgebogen stuk stang een keer om de hoofdstang heen draaien. 


Stap 4

Schuif nu het 2e stukje krimpkous over de wikkeling en krimp dit door het boven een vlammetje te houden. De Spinner is nu klaar. Wat nog ontbreekt is een dreg of een enkele haak. Stap 5

Ik monteer n u een dreg die ik heb versierd met wat rode tube. Simpelweg inknippen en over het oog van de dreg schuiven.


Stap 6 


Vervolgens monteer ik de dreg met een splitring (#4) aan de spinner. Een super spinner voor in de Polder is dan het resultaat!En dan hoop je altijd op  een mooie snoek als resultaat!


Alle componenten die je hier ziet, vind je in onze shop

Bouw en Vang ze!